Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaTürkiyem TürkiyLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Şıllık Tatlısı ...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Secretary
Çalıskan Üye
Çalıskan Üye
Secretary


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 140
Yaş : 31
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 344
Kayıt tarihi : 26/08/09

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
Şıllık Tatlısı ... Img_left0/0Şıllık Tatlısı ... Empty_bar_bleue  (0/0)
Güçlülük:
Şıllık Tatlısı ... Img_left0/0Şıllık Tatlısı ... Empty_bar_bleue  (0/0)
Seviye:
Şıllık Tatlısı ... Img_left0/0Şıllık Tatlısı ... Empty_bar_bleue  (0/0)

Şıllık Tatlısı ... Empty
MesajKonu: Şıllık Tatlısı ...   Şıllık Tatlısı ... Icon_minitimePerş. Ağus. 27, 2009 1:15 am

Günümüzde bazı evlerde nadiren yapılmaktadır.


Şıllık Tatlısı ... Mtfk3al6

Şıllık Tatlısı ... 63



Malzeme:
2 su bardağı un, 300 gr. ceviz içi, 600 gr. şeker, 3 yemek kaşığı sadeyağ.


Yapılışı:
Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına
gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların
yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki
kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz
dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava
dilimi halinde kesilir.

Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Şıllık Tatlısı ...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Tatlılar-
Buraya geçin: