Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaTürkiyem TürkiyLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ALABALIK BUGULAMA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
farukakar
Yönetici
Yönetici
farukakar


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 37
Nerden : ZNG
Lakap : general67
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 13
Kayıt tarihi : 14/07/08

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
ALABALIK BUGULAMA Img_left500/500ALABALIK BUGULAMA Empty_bar_bleue  (500/500)
Güçlülük:
ALABALIK BUGULAMA Img_left500/500ALABALIK BUGULAMA Empty_bar_bleue  (500/500)
Seviye:
ALABALIK BUGULAMA Img_left500/500ALABALIK BUGULAMA Empty_bar_bleue  (500/500)

ALABALIK BUGULAMA Empty
MesajKonu: ALABALIK BUGULAMA   ALABALIK BUGULAMA Icon_minitimePerş. Ekim 02, 2008 3:16 pm

MALZEMELER
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gencistan.yetkinforum.com
 
ALABALIK BUGULAMA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Denız Urunlerı-
Buraya geçin: