Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaTürkiyem TürkiyLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 KIYMALI KARADENİZ PİDESİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Secretary
Çalıskan Üye
Çalıskan Üye
Secretary


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 140
Yaş : 31
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 344
Kayıt tarihi : 26/08/09

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Img_left0/0KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Empty_bar_bleue  (0/0)
Güçlülük:
KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Img_left0/0KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Empty_bar_bleue  (0/0)
Seviye:
KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Img_left0/0KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Empty_bar_bleue  (0/0)

KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Empty
MesajKonu: KIYMALI KARADENİZ PİDESİ   KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Icon_minitimePerş. Ağus. 27, 2009 1:13 am

Malzemeler;

4,5 su bardağı un

30gr kadar yaş maya

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su

3 yumurta



İç malzeme;

200 gr kıyma

1 büyük soğan

tuz, karabiber



Yapılışı;

Mayayı ılık suyla birlikte iyice eritelim şeker ve sıvıyağı ekledikten sonra tuz ve unuda karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayırıp oklavayla uzun bir biçimde açalım. Diğer tarafta kıymayı ve rendelenmiş soğanı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Yanlız kavurmadan çiğden koymamız gerekiyor. Açtığımız ince pide hamurunun ortasına malzemeyi koyup kenarlarından kıvıralım. Pidelerin iç kısmına karıştırdımız 3 yumurtadan kaşık yardımıyla paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında pişirip sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KIYMALI KARADENİZ PİDESİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Hamur Islerı-
Buraya geçin: