Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaTürkiyem TürkiyLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kifla

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Secretary
Çalıskan Üye
Çalıskan Üye
Secretary


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 140
Yaş : 31
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 344
Kayıt tarihi : 26/08/09

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
Kifla Img_left0/0Kifla Empty_bar_bleue  (0/0)
Güçlülük:
Kifla Img_left0/0Kifla Empty_bar_bleue  (0/0)
Seviye:
Kifla Img_left0/0Kifla Empty_bar_bleue  (0/0)

Kifla Empty
MesajKonu: Kifla   Kifla Icon_minitimePerş. Ağus. 27, 2009 1:12 am

Kifla 2005045356779408847_rs


Malzemeler :

8 Su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

Yarım kilo süt

1 çay kaşığı tuz

Yarım paket yaş maya

1 Adet yumurta

Marmelat



Hazırlanılışı :

Mayanın üzerine ılık su ilave edin. Şekere de una eklemeden önce çok az
ılık su ilave edin. Böylece daha çabuk eriyecek ve mayalanacaktır. Unu
derince bir tepsiye alın ve üzerine şekeri, tuzu ve mayayı ilave
ettikten sonra yağı ilave edin ve azar azar sütü ilave ederek kulak
memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Süt yetmezse ılık su...
ya da un yetmezse un da ekleyebilirsiniz. Ve hamuru mayalanıncaya kadar
bekletin. Hamuru ufak toplar halinde elinize alıp bir tabağın içinde
daire şekli verin ve içine marmelat koyun. Hazırladığınız kiflaları
tekrar KABARMASI için bekletin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 175
derece fırında 15-16 dakika kadar pişirin.sevis yapmadan önce üzerine
pudra şekeri serpebilirsiniz.....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kifla
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Hamur Islerı-
Buraya geçin: