Malzemeler:
1 adet kereviz
1 adet iri havuç
1 adet pırasa
1 adet patates
1 adet soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
tuz
Kereviz, patates, havuç soyulur, pırasa temizlenir, birkaç parçaya
kesilir. Sebzelerin üzerine az miktarda su konur, orta ateşte
yumuşayana kadar pişirilir. Kevgirden ya da mutfak robotundan
geçirilerek ezilir. Diğer yanda ince kıyılmış kuru soğan ve sıvıyağ
kavrulur. Üzerine sebze püresi katılır 1-2 dakika kavrulur, et suyu ve
tuz eklenir, 1 taşım kaynatılır, yumurta ve süt çırpıfer, çorbaya
katılır, sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir.