Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaTürkiyem TürkiyLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
farukakar
Yönetici
Yönetici
farukakar


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 37
Nerden : ZNG
Lakap : general67
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 13
Kayıt tarihi : 14/07/08

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Img_left500/500Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Empty_bar_bleue  (500/500)
Güçlülük:
Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Img_left500/500Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Empty_bar_bleue  (500/500)
Seviye:
Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Img_left500/500Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Empty_bar_bleue  (500/500)

Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)   Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) Icon_minitimePerş. Ekim 02, 2008 3:27 pm

MALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
.Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gencistan.yetkinforum.com
 
Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Makarnalar & Pılavlar-
Buraya geçin: