AnasayfaTürkiyem TürkiySSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Hamsi Güveç (4 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
farukakar
Yönetici
Yönetici
avatar

Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 31
Nerden : ZNG
Lakap : general67
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 13
Kayıt tarihi : 14/07/08

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
500/500  (500/500)
Güçlülük:
500/500  (500/500)
Seviye:
500/500  (500/500)

MesajKonu: Hamsi Güveç (4 Kişilik)   Perş. Ekim 02, 2008 3:07 pm

MALZEMELER
1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yesil biber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz


HAZIRLANIŞI
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız.
Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız. 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Not: Bu yemek Doğu Karadeniz?e özgüdür.

____________Üye İmzası____________
www.yersizler.com
yeni sitemiz gencistanın kardeş sitesi Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://gencistan.yetkinforum.com
 
Hamsi Güveç (4 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Denız Urunlerı-
Buraya geçin: