Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaTürkiyem TürkiyLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kazandibi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Secretary
Çalıskan Üye
Çalıskan Üye
Secretary


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 140
Yaş : 31
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 344
Kayıt tarihi : 26/08/09

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
Kazandibi Img_left0/0Kazandibi Empty_bar_bleue  (0/0)
Güçlülük:
Kazandibi Img_left0/0Kazandibi Empty_bar_bleue  (0/0)
Seviye:
Kazandibi Img_left0/0Kazandibi Empty_bar_bleue  (0/0)

Kazandibi Empty
MesajKonu: Kazandibi   Kazandibi Icon_minitimePerş. Ağus. 27, 2009 1:15 am

Kazandibi Kazandibi


Kazandibi

Malzemeler

1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 su bardaği toz şeker
yarım + 1/4 paket margarin
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Öncelikle nişasta ve pirinç unu bir miktar süt ile karıştırılır. Kalan
süt bir ocağa konur ve çok geçmeden nişasta, süt, pirinç unu karışımı
ilave edilir. Bir iki dakika sonra da şeker ilave edilir. Koyu bir
muhallebi elde edinceye kadar pişirilir. Ateşten alınınca yarım paket
margarin ve vanilya eklenir ve mikserde 5 dk kadar karıştırlır. 1/4
paket margarin ile yağlanmış ve pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye
muhallebi dökülür. Bu tepsi fırına verilebilir yada orta sıcaklıktaki
ateş üzerinde çevire çevire altının karamelleşmesi sağlanır. Sonrasında
tepsi, içerisinde soğuk su bulunan bir kapta bir süre bekletilir.
Buzdolabında 3-4 saat bekletilen kazandibi yanık kısmı üste kalacak
şekilde dört köşe kesilip servis yapılır.

Not: Dondurma ile servisi daha şık olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kazandibi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Tatlılar-
Buraya geçin: