Kazandibi
Malzemeler
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 su bardaği toz şeker
yarım + 1/4 paket margarin
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Öncelikle nişasta ve pirinç unu bir miktar süt ile karıştırılır. Kalan
süt bir ocağa konur ve çok geçmeden nişasta, süt, pirinç unu karışımı
ilave edilir. Bir iki dakika sonra da şeker ilave edilir. Koyu bir
muhallebi elde edinceye kadar pişirilir. Ateşten alınınca yarım paket
margarin ve vanilya eklenir ve mikserde 5 dk kadar karıştırlır. 1/4
paket margarin ile yağlanmış ve pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye
muhallebi dökülür. Bu tepsi fırına verilebilir yada orta sıcaklıktaki
ateş üzerinde çevire çevire altının karamelleşmesi sağlanır. Sonrasında
tepsi, içerisinde soğuk su bulunan bir kapta bir süre bekletilir.
Buzdolabında 3-4 saat bekletilen kazandibi yanık kısmı üste kalacak
şekilde dört köşe kesilip servis yapılır.
Not: Dondurma ile servisi daha şık olur.