AnasayfaTürkiyem TürkiySSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Armut Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
farukakar
Yönetici
Yönetici
avatar

Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 30
Nerden : ZNG
Lakap : general67
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 13
Kayıt tarihi : 14/07/08

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
500/500  (500/500)
Güçlülük:
500/500  (500/500)
Seviye:
500/500  (500/500)

MesajKonu: Armut Tatlısı   Perş. Ekim 02, 2008 2:58 pm

MALZEMELER
6 adet armut
3 su bardağı bal
1 kahve fincanı limon suyu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Armudun kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir. Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına doldurulur. Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir. Tarçın ve hindistan cevizi gezdirilir. Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi, tarçın ilave edilebilir.

____________Üye İmzası____________
www.yersizler.com
yeni sitemiz gencistanın kardeş sitesi Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://gencistan.yetkinforum.com
 
Armut Tatlısı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Tatlılar-
Buraya geçin: