Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaTürkiyem TürkiyLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bademli Helva (8 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
farukakar
Yönetici
Yönetici
farukakar


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 1454
Yaş : 37
Nerden : ZNG
Lakap : general67
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 13
Kayıt tarihi : 14/07/08

Rep Sistemi
Başarı Puanı:
Bademli Helva (8 Kişilik) Img_left500/500Bademli Helva (8 Kişilik) Empty_bar_bleue  (500/500)
Güçlülük:
Bademli Helva (8 Kişilik) Img_left500/500Bademli Helva (8 Kişilik) Empty_bar_bleue  (500/500)
Seviye:
Bademli Helva (8 Kişilik) Img_left500/500Bademli Helva (8 Kişilik) Empty_bar_bleue  (500/500)

Bademli Helva (8 Kişilik) Empty
MesajKonu: Bademli Helva (8 Kişilik)   Bademli Helva (8 Kişilik) Icon_minitimePerş. Ekim 02, 2008 2:54 pm

MALZEMELER
9 Kahve Fincanı İri İrmik
4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
100 gr Beyaz Badem
3 Su Bardağı Tozşeker
4 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
Üzerine:
3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
2 Çorba Kaşığı Tozşeker


HAZIRLANIŞI
Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün.
Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin.
Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gencistan.yetkinforum.com
 
Bademli Helva (8 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bademli et sote
» Bademli sufle
» Bademli Puding

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •°o.O_EGLENCE_O.o°• :: Yemek Tarıflerı :: Tatlılar-
Buraya geçin: