farukakar Yönetici
Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 1454 Yaş : 37 Nerden : ZNG Lakap : general67 Rep Gücü : 0 Rep Puanı : 13 Kayıt tarihi : 14/07/08
Rep Sistemi Başarı Puanı: (500/500) Güçlülük: (500/500) Seviye: (500/500)
| Konu: Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik) Perş. Ekim 02, 2008 2:52 pm | |
| MALZEMELER 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 3.5 Su Bardağı Un 1 Paket Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Süt 250 gr Balkabağı Tuz
HAZIRLANIŞI Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin. Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir. | |
|