farukakar Yönetici
Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 1454 Yaş : 37 Nerden : ZNG Lakap : general67 Rep Gücü : 0 Rep Puanı : 13 Kayıt tarihi : 14/07/08
Rep Sistemi Başarı Puanı: (500/500) Güçlülük: (500/500) Seviye: (500/500)
| Konu: Ballı Sebze (4 Kişilik) Perş. Ekim 02, 2008 2:50 pm | |
| MALZEMELER 4 adet şalgam 4 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı bal 100 gr. tereyağı 1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber 4 adet bonfile
HAZIRLANIŞI Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın. Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. 50 gr. tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın. Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın. | |
|